0 komentara | Dodaj komentar

PS4 zamena lasera. Da li je ovo popravka koju tražite?

  • PS4 disk ikona se stalno vrti i učitava.
  • PS4 disk ikona se stalno vrti i učitava
  • PS4 stalno prijavluje grešku prilikom učitavanja

Šta uzrokuje kvarove na laseru kod PS4?

Redovnom upotrebom laser dioda u svim konzolama, ne samo kod PS4, prirodno se troši , sve dok ne stigne do tačke kada više uopšte ne učitava diskove. Snaga i fokus lasera smanjuju se tokom vremena, a Blu ray laserska dioda strada prva, jer se najviše koristi. Često se može desiti da DVD i audio diskovi i dalje rade kako treba, pošto koriste drugi laser (crveni).

Neki put fizičko oštećenje može nastati na samom sočivu lasera. Ako je konzola pomerana ili udarena dok se disk okretao unutra, velike su šanse da je do oštećenja došlo usled međusobnog kontakta diska sa sočivom lasera. Ukoliko je to slučaj, na disku ćete primetiti kružnu ogrebotinu.

Takođe, u nekim slučajevima dešavalo se da je problem sa laserom nastao usled ažuriranja.

** Uvek preporučujemo da pre generalne popravke lasera isprobamo konzolu sa nekoliko naših diskova, kako bi se isključila mogućnost oštećenog CD-a. Ako imate problema sa jednim diskom može biti da je problem samo u njemu **

Kako ćemo popraviti PS4 laser?

Prva stvar koju radimo, pre bilo koje popravke je testiranje konzole, kako bismo potvrdili grešku. Tek onda krećemo sa otvoranjem konzole, da bismo uklonili unutrašnje napajanje i pristupili drajvu diskova.

Nakon toga, ispitujemo sam mehanizam drajva, kako bismo utvrdili da li se problem nalazi tu ( popravka je jeftinija ukoliko je samo mehanizam u pitanju). Ako je sve u redu sa pogonskim mehanizmom vršimo zamenu celokupne laserske jedinice novom. Na kraju, ponovo sastavljamo sve jedinice zajedno i stavljamo konzolu na početni test. Ako je sve u redu, vrši se test opterećenje i na kraju proveravaju ostale funkcije.

Ostavi komentar

CAPTCHA
Anti spam pitanje

Slični proizvodi