0 komentara | Dodaj komentar

PS4 popravka pogonskog mehanizma. Da li je ovo prava popravka za vas ?

  • PS4 ne izbacuje diskove
  • PS4 disk drajv pravi glasnu, zaglušujuću buku
  • PS4 drajv oštećuje diskove (grebe ih)

 

Šta uzrokuje kvar pogonskog mehanizma kod PS4?

Glavni razlog za pojavu kvarova na mehnizmu PlayStation 4 su nehotične greške. Ako disk koji ubacujemo nije postavljen kako treba, skroz ravno, može se desiti da izmesti unutrašnje valjke, koji izbacuju i uvlače disk. Takođe, ukoliko je neka teška stvar naslonjena na mesto gde je postavljen drajver, može se desiti da se usled težine konzola malo ulubi ili savije, i tako spreči pravilno postavljanje CD-a.

Drugi najčešći problem prouzrokuju deca - koristeći priključak za PS4 disk kao poštansko sanduče, odnosno savršeno mesto za ubacivanje raznih stvari. Pronašli smo unutra svašta-od magneta za frižider, metalnih kovanica, lego kockica do smokija, grisina... To može dovesti do svih vrsta sitnih oštećenja, a ponekad i kvara lasera (kliknite ovde za PS4 popravke lasera)

Još jedan od kvarova koji se često javljaju je da drajver nehotično izbacuje disk napolje. Dešava da u sred igre konzola počne da pišti, a drajver izbaci CD. Problem može biti u senzoru ili nekom drugom delu pogonskog mehanizma.

Kako ćemo popraviti kvar?

Prva stvar koju radimo, pre bilo koje popravke je testiranje konzole, kako bismo potvrdili grešku. Nakon toga konzolu detaljno čistimo od prašine i krećemo sa otvaranjem, kako bismo uklonili unutrašnje napajanje i pristupili drajvu diskova.

Zatim detaljno pregledamo sve unutrašnje delove, motore i spojeve. Neispravne delove zamenjujemo, a mehanizam ponovo rekonstruišemo i testiramo. Pre nego što vam vratimo uređaj, ponovo ćemo ga staviti na još nekoliko testova opterećenja, kako bismo se uverili da je kvar otklonjen a, vaša konzola popravljena.

 

Ostavi komentar

CAPTCHA
Anti spam pitanje

Slični proizvodi